El Govern de l’Estat ja té el nou impost de plusvàlua

El nou impost es començarà a aplicar a partir de demà
Dimarts, 9 novembre 2021 · 13:10 hores ActualitatEconomia

La ministra de Política Territorial i la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, arriba a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres - Imatge: Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

Actualitat
Economia

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns el decret llei que regula el nou impost sobre l’increment del valor de terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU) més conegut com l’impost de plusvàlua, després que el Tribunal Constitucional tombés parcialment l’impost anterior. Segons la portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, la nova proposta «dona, en primer lloc, tranquil·litat als Ajuntaments, que no hauran de retallar la prestació dels serveis y, en segon lloc, a la ciutadania que no li corresponia pagar».

Serà a través de dues fórmules que permetran als ajuntaments seguir cobrant la taxa en cas que es vengui un immoble a un preu superior al qual es va comprar en un primer moment mentre que la ciutadania que no obtingui cap guany quedarà exempta.

Precisament el ple municipal de la setmana passada va aprovar una moció on es reclamava una nova llei d’hisendes locals compensacions per les pèrdues que generava el dictaminada pel Tribunal Constitucional i que en el cas del Prat podria suposar uns tres milions d’euros anuals. El nou impost es començarà a aplicar a partir de demà.

L’espai polític de elprat.ràdio va debatre amb els diferents grups municipals sobre aquest impost. Podeu recuperar el programa al següent enllaç on queden clares les posicions dels grups municipals participants: