La xinesa GWM visita Nissan per primera vegada

El gegant asiàtic podria absorbir tota la plantilla que ha quedat fora de les prejubilacions, és a dir, unes 2.000 persones; i preveuen invertir 167.000 milions d’euros en l’adaptació de les línies de producció i de les fàbriques
Divendres, 5 novembre 2021 · 11:18 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

Una comitiva tècnica de l’empresa Xinesa Great Wall Motors (GWM) està visitant en aquests moments les instal·lacions de Nissan a la Zona Franca i posteriorment ho farà amb les ubicades a les de Montcada i Reixac. Aquesta és la primera vegada en què l’automobilística xinesa visita les factories després que s’anunciés el seu interès per les plantes de Nissan a Catalunya.

El gegant asiàtic podria absorbir tota la plantilla que ha quedat fora de les prejubilacions, és a dir, unes 2.000 persones; i preveuen invertir 167.000 milions d’euros en l’adaptació de les línies de producció i de les fàbriques. Aquesta possibilitat és compatible amb l’oferta de l’empresa Barcelonina Silence de fabricar motos elèctriques a la planta de Montcada. Una producció que se centraria en models de Seat, entre d’altres, tal com ja va informar elprat.ràdio al juliol.

GWM, ben posicionada

L’oferta de Great Wall Motors sembla ser la més ben posicionada en les negociacions per determinar el futur de les plantes de Nissan a Catalunya. L’automobilística xinesa pretén fabricar 150.000 vehicles l’any, concretament del SUV de la marca comercial Wey i de l’Ora Cat, el model elèctric de la companyia. La proposta xinesa, però, no és l’única que es postula per substituir Nissan a la Zona Franca.

A banda d’aquest hi ha dos projectes ferms per a la reconversió de la planta que no hauria d’implicar la reabsorció de la plantilla, almenys completament. Es tracta de Punch Powertrain, empresa belga dedicada a la construcció de components per a l’automoció i que estaria disposada a invertir més de 650 milions a la planta de la Zona Franca i crearia 1.000 llocs de feina. Això sí, l’empresa té l’objectiu de quedar-se les patents dels models que Nissan fabricava a la factoria abans del seu tancament, és a dir, les pick-up o la furgoneta elèctrica NV200.

Oportunitat per un nou ‘hub’

L’altre projecte que sí que podria optar a reindustrialitzar les plantes de Nissan és el format per diverses empreses petites que s’organitzarien en un ‘hub’ d’electromobilitat, compartint infraestructures i que englobarien, entre d’altres, empreses com Malena Engineering, Lupa Motors o Volta que plantegen la inversió de mil milions d’euros en cinc anys per a la creació de 4.000 llocs de feina.

Precisament avui s’han de decidir quines empreses són les millors candidates per a la reindustrialització de les plantes de Nissan. Segons informa TV3, l’automobilística xinesa sembla la més ben posicionada juntament amb la catalana Silence per ocupar el buit que deixa Nissan al territori. Tanmateix, el projecte asiàtic no ho té tot assegurat. El passat de la companyia a Europa presenta algunes incògnites sobre el futur a Catalunya, especialment després que Great Wall Motors tanqués una planta automobilística a Bulgària després de només quatre anys.

Per la seva part, el ‘hub’ elèctric tampoc no té assegurada la seva candidatura, especialment per les incògnites que presenta el seu projecte, basat fortament en aconseguir la patent per produir la furgoneta de Nissan NV-200 en la seva versió elèctrica. La que té menys possibilitats de passar el filtre de Nissan i sindicats és la belga Puch Powertrain, liderat per Andrew Palmer, exdirectiu de Nissan Europa i poc avingut amb l’automobilística japonesa.

Nova taula de reindustrialització

Sigui quina sigui la companyia que finalment ocupi les instal·lacions de Nissan, la decisió haurà de comptar amb el vistiplau de la plantilla, tal com consta en el pacte signat entre Nissan i sindicats l’agost de 2020. A finals d’aquest mes els i les treballadores hauran de decidir si s’acullen al pla de reindustrialització i són compensats amb una indemnització de 50 dies per any treballat o si marxen a l’atur amb 60 dies per any. Precisament avui se celebra una taula de reindustrialització entre sindicats, empresa i administració que ha de seguir treballant a definir el futur de Nissan abans del seu tancament definitiu al desembre.