La reforma per pacificar l’avinguda del Canal tira endavant

El ple municipal n'aprova inicialment el projecte executiu
Dijous, 4 novembre 2021 · 09:16 hores ActualitatSocietatUrbanisme

Aspecte actual de l'avinguda del Canal.

Actualitat
Societat
Urbanisme

El ple municipal de dimecres va aprovar inicialment el projecte executiu de pacificació i reordenació de l’avinguda del Canal, entre el carrer de Santiago Rusiñol i la plaça de Catalunya, projecte al qual es destinaran més de 2,8 milions d’euros. Aquest punt del ple va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern (En Comú i PSC) i Podemos, l’abstenció d’ERC i el vot contrari de Cs.

El projecte vol transformar l’avinguda del Canal en un eix cívic i verd de plataforma única, amb prioritat per als vianants. L’àmbit de l’actuació és de 5.624 m².

Presentació al veïnat

La setmana passada, el projecte es va presentar al veïnat de la zona, convocat per l’Ajuntament a la sala d’actes del Cèntric. Aquesta remodelació del carrer està recollida al Pla d’Actuació Municipal 2020-2023 i té com a objectiu dotar la ciutat d’espais urbans amables, habitables i de qualitat, posant les persones al centre de la vida al carrer.

Menys cotxes i més arbres

Les obres, a més, serviran per renovar i reorganitzar els serveis que ja hi són: s’endreçaran les instal·lacions aèries i se soterraran els creuaments de cables, millorant la seguretat. A més, es plantaran prop d’una cinquantena d’arbres ja que, actualment, no n’hi ha cap. Els aparcaments per a vehicles desapareixeran i la circulació motoritzada quedarà limitada.

Pel que fa a les instal·lacions existents sota terra, es reconstruirà el canal de reg i es desplaçarà al centre del carrer, es renovaran totalment els antics col·lectors municipals, es desplegarà una nova xarxa d’aigua no potable i es renovaran les d’aigua potable, d’enllumenat i de fibra òptica. Paral·lelament, des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona es durà a terme l’obra de rehabilitació del col·lector de la carretera de l’Aviació, des de la plaça de Catalunya fins a l’avinguda de la Verge de Montserrat.