Servei Secretaria celebra el 50è aniversari de l’obertura

Va ser el primer establiment al Prat que venia material d’oficina, i amb els anys va crear el Club del Llibre i l’editorial Rúbrica
Dimecres, 27 octubre 2021 · 12:23 hores ComerçCulturaEconomia

Comerç
Cultura
Economia

Servei Secretaria ha superat el mig segle. Aquest històric negoci pratenc va néixer per vendre material d’oficina al Prat, on fins aleshores no hi havia cap establiment d’aquest tipus. Ara, 50 anys després, l’empresa familiar és tot un símbol de la cultura i la literatura a la ciutat, gràcies a les diverses iniciatives que ha impulsat, com el Club del Llibre o l’editorial Rúbrica, que donen suport i assessorament a la creació local.

Paral·lelament al naixement de Servei Secretaria sorgia un altre negoci important, la llibreria Xarxa, oberta l’any 1971 pel periodista Salvador Balcells. Quan la Xarxa va tancar, la família Baltà, propietària de Servei Secretaria, va ampliar el negoci de la papereria amb la venda de llibres i va crear el Club del Llibre, amb la intenció de fomentar la literatura i l’edició de l’autoria local, que es faria a través d’una altra iniciativa dels Baltà, l’editorial Rúbrica.

Presentacions de llibres

Per celebrar el 50è aniversari de Sevei Secretaria se celebrarà al llarg de l’any una sèrie de presentacions de llibres de l’editorial Rúbrica. La primera serà “Un millón para el mejor”, de Xavi Mateu. La resta de presentacions s’aniran anunciant a través de les xarxes socials de Servei Secretaria.

Tot seguit podeu escoltar un reportatge d’elprat.ràdio dedicat al 50è aniversari d’aquest històric establiment pratenc: