Lluís Mijoler reclama una normativa que consideri les pudors com a contaminació

L’alcalde del Prat explica al programa Contrasenyes d’elprat.ràdio que una comissió de la Federació de Municipis està estudiant com regular les males olors industrials
Dimarts, 19 octubre 2021 · 09:47 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

Davant dels darrers episodis de pudors d’origen fabril detectades al Prat, l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, ha reclamat la necessitat d’una normativa que empari la ciutadania davant d’aquestes situacions.

En declaracions al programa Contrasenyes d’elprat.radio, Mijoler ha explicat que l’Ajuntament del Prat està estudiant el tema i que la Federació de Municipis de Catalunya ha creat una comissió per determinar quina administració ha de tenir la competència en aquest àmbit i com aplicar-la.

L’alcalde pratenc explica que, igual com es considera contaminació la provocada per partícules nocives, per sorolls excessius o per massa il·luminació, les males olors “també haurien de ser considerades contaminació”.

Alguns Ajuntaments, com el de Parets del Vallès, preparen ordenances contra la contaminació odorífera d’origen industrial, que preveuen sancions per a les empreses que no les compleixin.

De moment, mediació amb les empreses

Mentre no s’estableixi una normativa i unes ordenances que permetin actuar de manera coercitiva contra les males olors, l’Ajuntament del Prat opta per les inspeccions a les empreses que causen les pudors i per tractar d’acordar amb elles mesures per reduir-les (filtres, horaris d’immissió, etc).

Mijoler, però, reconeix que els ajuntaments “necessitem tenir capacitat de coerció, per poder obligar administrativament, mitjançant una ordenança, a reduir la contaminació odorífera a qui la genera”. Mentrestant, l’alcalde recorda que el codi civil permet a qualsevol veí demandar a una empresa –o a un altre veí- per molèsties causades per activitats que provoquin males olors, fum, sorolls, etc.