Obre ‘La Botiga’, una evolució del ‘Punt Solidari’ a partir de l’autogestió i l’alimentació sostenible

Divendres, 15 octubre 2021 · 14:57 hores ActualitatComerçEconomia

Actualitat
Comerç
Economia

L’Ajuntament del Prat ha inaugurat aquest dijous ‘La Botiga del Prat’, un projecte d’innovació social que, a partir d’un servei de garantia alimentària, treballa l’apoderament de les persones beneficiàries implicant-les en la mateixa gestió de l’espai. A més, adopta un model d’autoservei, és a dir, les persones usuàries no recullen lots d’aliments, sinó que, a través d’un sistema de punts, trien els productes que necessiten.

Un dels pilars d’aquest projecte és la sostenibilitat. Per aquest motiu, a banda de les vies tradicionals de subministrament d’aliments com el Fons d’Ajuda Europea i el Banc dels Aliments, ‘La Botiga’ es proveeix de fruites i verdures del Parc Agrari o d’altres comerços locals. Tot plegat amb l’objectiu de reduir al màxim possible la petjada ambiental.

La delegació d’aquest programa municipal és a càrrec de l’Associació Benestar i Desenvolupament i compta, a més, amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors. Un programa finançat per l’Ajuntament del Prat, amb el suport de l’AMB, que neix de la renovació i l’evolució del Punt Solidari.

La botiga va començar a funcionar, de fet, el passat 30 d’agost i des d’aleshores hores, ja han passat 650 famílies del Prat. En total s’han ajudat a 1.700 persones, de les quals el 33% són menors de 15 anys. A més, en aquest primer mes s’han sobrepassat les mil hores de col·laboració de les quals, un 10% del voluntariat també ha estat beneficiari d’aquests aliments.

La Botiga’, punt de partida de tot un full de ruta en Acció Social

Amb tot, l’esperit de ‘La Botiga’ és convertir-se, a mig o llarg termini, en un espai inclusiu de referència a la ciutat on qualsevol pratenc o pratenca pugui anar a adquirir els productes que necessita, ja sigui a través dels serveis municipals d’acció social o per un sistema de pagament en cas de no trobar-se en situació de vulnerabilitat econòmica. Fins i tot, existeix la idea de crear en un futur una moneda local pública per dinamitzar aquesta xarxa d’alimentació local i incentiva la sobirania alimentària.

A continuació podeu veure el vídeo de elprat.tv: