El Festival Esperanzah! torna aquest cap de setmana

En els seus 13 anys d'història, aquest esdeveniment ha impulsat i acompanyat projectes solidaris i socials, amb més de 75 iniciatives
Dimecres, 13 octubre 2021 · 11:05 hores ActualitatCooperativismeCultura

Actualitat
Cooperativisme
Cultura

Els dies 16 i 17 d’octubre la nostra ciutat acollirà una nova edició del Festival Esperanzah!. La jornada de dissabte se celebrarà conjuntament amb la Festa del Prat al Món, a la plaça Catalunya. A partir de les 17 h es farà el Festiclown amb l’espectacle Rock Cirk; l’activitat Contes per la Pau i els Drets Humans; i el concert de la cantant Marinah, que ha participat en diverses ocasions al festival i que ens portarà les seves “Heroínas” (National Records, 2021), aquelles que no necessiten espectacularitat, èpica ni capa, que viuen a la terra i continuen lluitant per la igualtat en un món desigual.

Diumenge, al parc Nou

Diumenge 17, al parc Nou, la Festa Esperanzah! començarà amb una trobada de les sòcies de la cooperativa Esperanzah!, on s’estrenaran imatge i web i es parlarà del nou camí que pren el Festival, ara que és una cooperativa. A

l migdia hi haurà una paella popular, que donarà pas a activitats familiars amb més Contes per la Pau i els Drets Humans i l’espai de joc lliure i creatiu de Tata Inti.

A partir de les 17 h tornarà la música, on Marcel i Júlia i la seva banda posaran “En Òrbita” (Halley Records, 2021) les llavors d’una etapa en què ens conviden a reflexionar sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat d’un model de societat que viu allunyada dels cicles naturals de la vida. A continuació actuarà Muerdo, que presentarà “La Sangre al Mundo”, un disc on el músic i compositor inicia una nova etapa sonora lligada al folklore i els sons ètnics però alhora atrevint-se amb sintetitzadors, programacions, samplers o loops.

Totes les activitats seguiran els protocols covid pertinents i seran inclusives per a persones sordes, que comptaran amb bucle magnètic per a persones amb audiòfons o implant coclear.

Només en els darrers 5 anys, el Festival Esperanzah! ha recaptat i donat més de 400.000 € a organitzacions com Open Arms, Caminando Fronteras, Dones Sàvies de Sant Cosme, Nzuri Daima, Stop Mare Mortum, i moltes més.