Dues tortugues tornen al mar després de deu anys al CRAM

Divendres, 8 octubre 2021 · 15:09 hores SocietatSostenibilitat

Les dues tortugues compten amb un dispositiu per fer seguiment des del CRAM

Societat
Sostenibilitat

El Centre de Recuperació d’Animals Marins, més conegut com CRAM, ha tornat avui al mar dues tortugues històriques del centre. Es tracta de la Casimiro i la Damm, dues femelles de l’espècie Caretta Caretta que fa més de deu anys que són a les instal·lacions del CRAM al Prat després d’haver-se rescatat, totes dues, amb infecció severa als ulls.

Des de llavors han participat en un projecte d’enriquiment ambiental per tal de valorar la seva reintroducció al medi natural, un programa que, segons confirma Montse Pal, responsable de Comunicació i Captació de fons del centre, han superat de forma satisfactòria.

Per això es va arribar a la conclusió que ja les dues tortugues ja estaven preparades per tornar al medi natural. Una reintroducció que, a més, s’ha fet després de col·locar un dispositiu satèl·lit que permetrà fer el seguiment dels dos exemplars.

El mal temps no va permetre fer l’alliberament de la Damm i la Casimiro el passat diumenge com estava previst, però finalment avui sí s’ha pogut retornar aquestes dues tortugues al mar.

La fundació CRAM té actualment diverses tortugues marines a les seves instal·lacions, moltes d’elles rescatades de xarxes de pesca abandonades.