El diputat López de Uralde visita la Ricarda i es mostra contrari a l’ampliació de l’aeroport

Dijous, 7 octubre 2021 · 09:31 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

López de Uralde i Lluís Mijoler, durant la visita.

Actualitat
Economia
Infraestructures

El diputat del Congrés Juan López de Uralde, portaveu de la comissió de Transició Ecològica del grup parlamentari d’Unidas Podemos, ha visitat l’espai natural protegit de la Ricarda, acompanyat per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

López de Uralde ha esgrimit tres motius pels quals és contrari a l’ampliació de l’aeroport del Prat. En primer lloc, perquè seria contradictòria amb la llei contra el canvi climàtic aprovada el passat mes de maig al Congrés. En segon lloc, pel gran valor ambiental d’aquest espai protegit. En tercer lloc, perquè en l’actual context d’incertesa sobre com evolucionarà el trànsit aeri després de la pandèmia “no sembla una bona idea escometre grans inversions en infraestructures, i més quan som un país en què ja coneixem situacions com aeroports sense avions, autopistes sense cotxes i trens sense passatgers”.

Per la seva banda, l’alcalde Mijoler ha demanat una vegada més que Aena “descarti definitivament qualsevol ampliació de l’aeroport”, un dia després que el president del gestor aeroportuari, Maurici Lucena, hagi assegurat que seguiran apostant per aquest projecte tot i que el DORA aprovat el passat 28 de setembre no l’inclogui. Mijoler ha afegit que, més enllà de l’amenaça de l’ampliació de l’aeroport, “seguim lluitant per la conservació dels espais naturals del delta”, per als quals reclama una major protecció. En aquest sentit, ha demanat a la Generalitat que “faci definitivament el pla especial de protecció del delta que fa més d’una dècada que estan elaborant” i que “destini més recursos per als Consorcis dels espais naturals i del Parc Agrari”.