Les persones sense llar del Prat podran guardar la seva documentació al núvol digital

A través de la mateixa plataforma podran contactar amb professionals socials en cas de necessitat
Dimarts, 5 octubre 2021 · 09:43 hores HabitatgeSalutSocietat

Habitatge
Salut
Societat

Els ajuntaments de Barcelona, Girona i el Prat, juntament amb la Fundació iSocial, han impulsat el projecte NIDUS, que desenvoluparà una plataforma digital per millorar l’atenció a les persones sense llar que viuen en aquests tres municipis.

La plataforma tindrà, entre altres aplicacions, una “caixa forta digital”, on aquestes pesones podran guardar la seva documentació al núvol digital. També tindrà un sistema xat a través del qual podran contactar amb professionals socials. Properament es farà una prova pilot amb una cinquantena de persones sense llar de les tres ciutats.

Aquest sistema vol donar resposta a un dels principals problemes que pateixen les persones sense llar, com és la pèrdua de la documentació, un fet que els provoca ansietat i agreuja els problemes de salut mental que moltes d’elles pateixen. També alleugerirà la sobrecàrrega burocràtica que la pèrdua de documents sol provocar als professionals socials que atenen a aquestes persones.

El 80 % de les persones sense llar tenen telèfon mòbil, des del qual podran accedir a la plataforma digital.