Carrefour fa una “hora silenciosa” cada dissabte per respecte a les persones amb autisme

En resposta a la petició d’una mare del Prat amb un fill amb una discapacitat invisible
Dimarts, 5 octubre 2021 · 14:10 hores ActualitatComerçEconomia

Les intervencions de la Mari Uriel a les xarxes socials han tingut molta repercussió. A la foto mostra, en un vídeo a tiktok, el cartell del Carrefour del Prat on es permet a les persones amb necessitats especials fer ús de les caixes preferents.

Actualitat
Comerç
Economia

Cada dissabte, de 15 a 16 h, el centre comercial Carrefour del Prat abaixa la intensitat de la il·luminació, els indicadors acústics de les caixes registradores i les comunicacions visuals i auditives. Durant aquesta hora també es redueix el trànsit de tirapalets i es minimitzen les operacions de reposició de productes. Es tracta de l’anomenada “hora silenciosa”, que s’ha implantat a tots els Carrefour de l’estat en resposta a la petició de persones que pateixen discapacitats invisibles, com per exemple l’autisme o la hipersensibilitat sensorial.

El cas de la Mari Uriel i el seu fill

La Mari Uriel és una pratenca que pateix una discapacitat invisible. Segons explica en una entrevista al magazín Planeta Prat d’elprat.ràdio que podeu escoltar més a baix, “els que patim discapacitats invisibles ho passem molt malament quan, per exemple, volem fer servir les caixes preferents. La gent ens mira malament, fins i tot ens insulten, perquè no veuen que, en realitat, patim una discapacitat”.

La Mari té un fill amb autisme, i ha estat això el que la va portar fa poc a fer una campanya via xarxes socials perquè els centres comercials adoptessin diverses mesures per facilitar la vida d’aquestes persones quan visiten les instal·lacions. “De tots ells, l’únic que ha fet alguna cosa ha estat Carrefour, i li estic molt agraïda”, explica la Mari.

A part de l’”hora silenciosa”, el Carrefour del Prat també ha afegit les persones amb necessitats especials a la llista de clients que, juntament amb altres discapacitats, poden fer servir les caixes preferents.

Al fill de la Mari li angoixa molt el soroll, la il·luminació intensa, les aglomeracions de persones, no suporta les cues, on es posa nerviós i es queixa i crida. Per això l’”hora silenciosa” els ajuda molt a l’hora d’anar a fer les compres de manera tranquil·la.

Entrevista amb Mari Uriel i Víctor Camps, director del Carrefour Prat: