Circ, art i música per gaudir en família de la Festa Major

Una de les novetats ha estat la transformació de la plaça Sant Jordi en una ‘Cirquera’ per rebre espectacles plens d'equilibrismes, acrobàcies i humor
Dilluns, 27 setembre 2021 · 11:45 hores ActualitatArt i dissenyCultura

Actualitat
Art i disseny
Cultura

La Festa Major és una cita que aplega sempre activitats per a totes les edats. Enguany, tot i el context sanitari i les restriccions necessàries per la pandèmia, nombroses activitats dirigides al públic infantil han permès gaudir de la tradicional festivitat local en família.

Una de les novetats ha estat la transformació de la plaça Sant Jordi en una ‘Cirquera’ per rebre espectacles plens d’equilibrismes, acrobàcies i humor. Tot plegat, un total de quatre propostes diferents, però vinculades amb el circ, s’han realitzat en aquest punt de la ciutat que han deixat bocabadat a més d’una de les persones assistents.

D’altra banda, un total d’onze paradistes han participat en la vuitena edició de L’Aparador de la Festa Major del Prat. Les obres han estat exposades a la terrassa del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, però, a més, els i les participants han dut a terme uns tallers gratuïts relacionats amb les tècniques artesanals que fan servir habitualment en les seves creacions.

Dins de la programació infantil, entre altres propostes, l’Artesà ha acollit ‘Só’ de Xampito Pato. Una proposta peculiar, ja que el malabarista gallec Jesús Velasco presenta un espectacle de malabars amb caixes.

D’altra banda, el pati de l’Escola Jaume Balmes ha estat l’escenari del Festival de la Diversió durant el matí de dissabte, que s’ha omplert de tallers per fer treballs manuals i un rocòdrom infantil per iniciar-se en el món de l’escalada. Una jornada per a tots els públics, però que especialment ha estat pensada per a famílies amb infants.

I el punt musical d’aquest programa ha estat a càrrec de ‘Queen per Xics’, a l’Escola Molt Honorable Josep Tarradelles, amb un repàs per la discografia de la banda de rock ‘Queen’ a través d’un format dissenyat pels i les menors de la casa, però que ha fet gaudir a petits i no tant petits.