Més d’un miler d’atletes corren la 40ª edició de la Cursa Popular

Alexandra Guada, Rebeca Suárez i Carmen Maria Rodríguez han estat les guanyadores en la categoria femenina, mentre que Roger Ordoño, Juan Manuel Álvarez i Ivan Limia han completat el podi a la masculina
Diumenge, 26 setembre 2021 · 19:19 hores ActualitatEspecialsEsports

Actualitat
Especials
Esports

La Cursa Popular ha tornat a ser la gran protagonista en l’agenda esportiva de Festa Major. Més d’un miler d’atletes han tornat a omplir de color i esport els carrers del Prat en una Cursa que s’ha reprès després de la cancel·lació de l’any passat.

D’aquests, gairebé 400 nens i nenes han pres part enguany de la cursa infantil d’un quilòmetre i mig que s’ha fet pels carrers al voltant de la pista d’atletisme Moisès Llopart. Mentre que prop de 700 corredors i corredores han completat els 10 km de la Cursa gran que ha recorregut un circuit ampli que pràcticament ha envoltat el terme municipal del Prat. Deu quilòmetres en terreny pla que sempre permet fer bones marques als i les atletes.

En l’edició d’aquest 2021 la guanyadora en categoria femenina ha estat Alexandra Guada seguida de les atletes de ‘La Sansi’ Rebeca Suárez i Carmen Maria Rodríguez que han completat el podi. D’altra banda, en categoria masculina, el primer classificat ha estat Roger Ordoño del club Castillejo i Cáceres, segon Juan Manuel Álvarez de l’Atletisme Cornellà i tercer Ivan Limia de l’Atletisme Montornés.

Pel que fa als i les atletes locals els millors classificats han estat el corredors del Pratenc Associació d’Atletisme Sònia Giménez i Antonio Godoy.

Prova amb moltes mesures de seguretat

Una edició marcada encara per les mesures preventives per la pandèmia i que ha obligat a reestructurar-la. En concret, s’ha limitat la capacitat total a 1.500 participants entre les dues curses, la infantil i la d’adults, i s’ha organitzat les sortides amb calaixos de 250 participants que han anat sortint cada 15 minuts. Aquests calaixos han permès garantir la distància de seguretat entre atletes que, a més, han arrencat córrer en files de 5 cada 5 segons. La mascareta ha estat d’ús obligatori en tot moment fins la sortida. Cada atleta se la pogut retirar en començar a córrer i se l’hagut de posar de nou creuant la línia de meta.

I com no podia ser d’altra manera en l’any de la seva presentació pública, la Cursa Popular ha tingut la novetat de la presència i actuació de la Colla de Trabucaires del Prat Carrabiners i Contrabandistes que han fet el tret de sortida d’una d’un dels calaixos i han galejat davant els participants a la gespa de la pista Moisès Llopart.