El món poliesportiu omple la ciutat d’activitat de nombroses disciplines

Ciclisme, gimnàstica rítmica, escacs, billar, natació, taekwondo i altres disciplines han protagonitzat la jornada de dissabte de Festa Major
Dissabte, 25 setembre 2021 · 19:30 hores EsportsPoliesportiu

Esports
Poliesportiu

La Festa Major del Prat no es podria entendre sense la seva vessant esportiva, que ha tornat a omplir carrers, camps i pavellons dos anys després, i ho ha fet amb energies renovades i un 70% màxim d’aforament permés tant a interiors com a exteriors.

Ciclisme i gimnàstica han matinat amb una bona participació

El matí ha arrencat fort amb la prova més veterana de totes: el Torneig de Ciclisme Ciutat del Prat, que ha arribat enguany a la 85ª edició. La prova és un autèntic clàssic que a més, funciona com a cloenda i cirereta de temporada per al Club Ciclista Prat. També és un fixe el seu recorregut: un circuit de tres kilòmetres i mig que travessa la Ronda Sud i la Carretera de la Aviació i pla, el que permet rodar molt ràpidament. En total, una seixantena de ciclistes han participat en fins a quatre categories diferents: la prova femenina per una banda, i la Júnior-Cadet, Sub23 i elit per part masculina

A la mateixa hora i pocs metres més enllà, al Julio Méndez, s’ha efectuat l’exhibició de Gimnàstica Rítmica del Club Rítmica Cor Blau. Fins a 150 gimnastes de 18 clubs diferents d’arreu de Catalunya han participat en una prova que serveix per agafar ritme ara que just acaben de començar les proves oficials, i sobretot, com a preparació de cara als propers Campionats d’Espanya que es disputaran a finals del pròxim mes de Novembre.

Escacs i billar, habituals de la Festa Major

A la matinal també hi ha espai per disciplines més pausades, que no menys exigents: el Club Billar Prat ha organitzat a la seu del Carrer Lo Gaiter del Llobregat la 9ª edició del seu Torneig de Festa Major, una competició que ha mantingut els enfrontaments en format 49/2.

Una altra de les demostracions més antigues i arrelades són les partides simultànies d’escacs que se celebren a l’entorn de Plaça Catalunya i que organitza el Club d’Escacs del Prat. Els mestres catalans Sergio Díaz i Dani Romero, juntament amb Pablo, un membre del Club d’Escacs del Prat de 10 anys, s’han enfrontat a tots els ciutadans del Prat que han tingut la valentia d’acceptar el desafiament I asseure’s a una de les 32 cadires disponibles. Una tradició que l’any vinent farà 50 anys i que continua apropant el joc a persones d’interessos i edats molt diverses.

El CN Prat celebra el 50è aniversari del seu torneig

Qui ja no ha d’esperar per a arribar al mig segle és el Club Natació Prat, que ha encetat la temporada del seu 50 aniversari amb el Torneig de Festa Major, el primer dels molts actes amb què el club vol celebrar la fita. Les restriccions encara no permeten reunir a tots els nedadors del club en una sola prova i, per tant, no hi han participat ni els sènior ni els membres de categoria especial. La resta dels nedadors del CN Prat, juntament amb el Sant Boi, club convidat, han realitzat proves de distància curta, 50 m, per tal de poder participar el màxim de vegades possible: a la 1a tongada, prebenjamins, benjamins i alevins, i a la 2a d’alevins en endavant.

Exhibició de taekwondo

El Gym Studio Fran Martín també s’ha presentat davant la seva gent amb l’exhibició de Festa Major, amb prop d’un centenar de taekwondistes executant els seus moviments I habilitats. Ha estat una vetllada diferent a les anteriors, dividida en dues parts per poder encabir a tothom i sense possibilitat d’efectuar assaigs previs. Un salt al buit, sobretot pels més petits, que ha servit per perdre els nervis dels primers dies.

D’altra banda, aquest dissabte també s’han celebrat la prova de golf i el concurs de pesca infantil. Per a demà queden el concurs de pesca sènior, el tram final del torneig de billar i la tradicional Cursa Popular de la ciutat, una prova que recupera la seva celebració en el mateix cap de setmana de Festa Major i que, enguany, arriba a la seva 40a edició.