El Centre d’Art Torre Muntadas inaugura la 45a Exposició Col·lectiva d’Artistes del Prat

Més de 180 participants omplen el centre artístic amb les seves obres fins el 7 de novembre
Dissabte, 25 setembre 2021 · 16:59 hores ActualitatArt i dissenyCultura

Actualitat
Art i disseny
Cultura

Torna l’exposició col·lectiva d’artistes del Prat al Centre d’Art Torre Muntadas i enguany ho fa per primera vegada durant la Festa Major. Aquesta mostra celebra així la seva 45a edició amb un recull d’una vuitantena d’obres d’artistes, grups i col·lectius de la ciutat.

Una exhibició completa i plural en què a través de l’art les persones que hi participen tracten diferents temes com dones i feminisme, el present i futur del Prat, l’esoterisme, el retrat, l’abstracció i la recerca pictòrica, entre d’altres. «Podem trobar tot tipus de creació artístiques i temes», apunta José Antonio Delgado, coordinador de l’exposició, que defineix l’exposició com un «punt de trobada i d’expressió artística de la ciutadania pratenca».

Més de 180 participants entre els quals veïns i veïnes de la ciutat, la residència i centre de dia per a persones amb diversitat psíquica Tamariu, les dues residències de Gent Gran, l’Escola d’Arts Visuals del Prat o el grup de Joan Jordà. De fet, ‘La Col·lectiva’ és un moment de reconnexió entre artistes i ciutadania que mostra l’expressió artística com un espai de reflexió.Aquesta exhibició arriba en un moment de represa progressiva de les activitats i la vida als carrers de la ciutat. Precisament el context sanitari actual ha posat de manifest el valor de la cultura que va més enllà de l’entreteniment i esdevé un esdeveniment social i de relació comunitària.

Exposició oberta fins el 7 de novembre

Un any més la votació popular tindrà un pes important en l’exposició. I és que en aquesta edició s’atorgarà el premi honorífic ‘Artista XL del Prat 2021’. Serà amb les votacions dels pratencs i pratenques que s’apropin a la mostra durant el cap de setmana de Festa Major. La 45a exposició col·lectiva d’artistes del Prat compta amb la col·laboració de l’Associació L’Atòmika i es pot visitar al Centre d’Art Torre Muntadas fins al pròxim 7 de novembre.