Un nou tractament millora la qualitat de l’aigua de l’aixeta del Prat

L'empresa municipal Aigües del Prat introdueix un procés de remineralització, que se suma al de l'osmosi inversa
Dimarts, 21 setembre 2021 · 09:03 hores SalutSeguretatSocietat

Instal·lacions de l'estació de tractament d'aigua potable Mas Blau.

Salut
Seguretat
Societat

Abans de 2009, l’aigua de l’aixeta del Prat era molt dura, carregada de minerals, innòcua per a la salut però molt perjudicial per a les canonades i els electrodomèstics. Aquell any tot va canviar. L’empresa municipal Aigües del Prat va inaugurar dues estacions de tractament d’aigua potable, l’ETAP Mas Blau i l’ETAP Sagnier. Totes dues incorporaven tecnologies com l’osmosi inversa, que redueix el contingut en sals minerals de l’aigua subterrània i baixa tant la salinitat com la duresa. El canvi va ser notable i el salt de qualitat de l’aigua va ser una de les notícies de l’any.

A la recerca de la màxima qualitat

Des d’aleshores, l’empresa municipal ha seguit buscant la manera de millorar encara més l’aigua que surt de les nostres aixetes. L’any 2018, l’ETAP Sagnier va afegir al seu procés de producció una etapa de remineralització, posterior a l’osmosi inversa, obtenint així una aigua de encara major qualitat.

Els bons resultats obtinguts en l’ETAP Sagnier han portat l’empresa pública municipal a incorporar aquest procés de remineralització també a l’ETAP Mas Blau, on es produeixen 300 m3/h d’aigua potable, al voltant del 50 % de la demanda del municipi. Per implementar aquesta operació, just abans de l’estiu, Aigües del Prat hi ha invertit més de 600.000 €.

El 80 % del municipi cobert

Totes aquestes actuacions han permès que, actualment, gairebé el 80% del Prat disposi d’una aigua excel·lent, mentre l’empresa municipal segueix treballant per aconseguir aportar aquestes millores a la resta de la ciutat.

Cal recordar que el Prat es proveeix d’aigua, majoritàriament, de l’aqüífer profund de delta del Llobregat, aproximadament en un 75%, gestionada per Aigües del Prat. La resta procedeix de la xarxa metropolitana, gestionada per Aigües Ter Llobregat (ATL), a través d’una canonada penjada sota el pont de Mercabarna.