Milers de manifestants clamen contra l’ampliació de l’aeroport

Una nombrosa columna de persones es va traslladar des del Prat fins a Barcelona per sumar-se a la concentració del c. Tarragona
Dilluns, 20 setembre 2021 · 08:53 hores ActualitatAgriculturaEconomia

Actualitat
Agricultura
Economia

Milers de persones es van manifestar ahir en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat, ara mateix suspesa, i per reivindicar la protecció de l’estany de la Ricarda i els espais protegits arreu del territori.

La concentració, organitzada per més de 300 entitats ecologistes, socials i veïnals de tot Catalunya, va aplegar entre 10.000 persones -segons la Guàrdia Urbana de Barcelona- i 90.000, segons les convocants.

Malgrat la suspensió del projecte d’ampliació, la manifestació s’ha mantingut, ja que es desconfia que la paralització del projecte sigui definitiva, i també per demanar més protecció del medi ambient i d’un canvi en el model econòmic i social.

Sortida des del Prat

La columna pratenca va sortir de la pl. de la Vila, on s’hi van concentrar moltes de les entitats culturals i socials locals i personalitats polítiques. La columna a enfilar la Gran Via camí de barcelona, encapçalada per tractors de la Unió de pagesos i un grup de ciutadans en bicicleta.

En total, 40 columnes d’arreu de Catalunya van trobar-se al punt central de la manifestació, el c. Tarragona de Barcelona.