La Colla Trabucaire del Prat, nova entitat de cultura popular

Feta la presentació al CC Palmira Domènech, tindrà lloc el tradicional Bateig de foc a la plaça Jardins del Cementiri Vell, on estaran les colles convidades dels Carrasquets de Torrelles de Llobregat i els Trabucaires de Sant Andreu del Palomar
Dijous, 16 setembre 2021 · 16:22 hores ActualitatCulturaCultura popular

Actualitat
Cultura
Cultura popular

La ‘Colla Trabucaire del Prat Llobregat: Carrabiners i Contrabandistes’ es presentarà demà, a les 19 hores, al Centre Cívic Palmira Domènech. Aquesta nova entitat local arrenca amb 24 membres a les seves files, sent una de les cinc colles més nombroses i la més jove de Catalunya pel que fa a aquesta branca de la cultura popular.

Aquesta és la primera colla de trabucaires del Prat i, davant el desconeixement que pot haver, el seu president, Joan Pastor, ha remarcat «que ser trabucaire no és fer trets o disparar a l’aire, sinó, galejar un acte». L’entitat neix de la fusió de dos grups que tenien la idea d’engegar la primera colla de trabucaires i es van trobar a principis d’aquest any. Pel que fa l’origen del nom de l’entitat i la temàtica del vestuari, aquest es remunta al Prat del segle divuit i dinou, on els carabiners i els contrabandistes estaven molt presents en el territori.

Primer ‘Bateig de foc’ a la plaça del Cementiri Vell

Feta la presentació al centre cívic, tindrà lloc el tradicional Bateig de foc a la plaça Jardins del Cementiri Vell, on estaran les colles convidades dels Carrasquets de Torrelles de Llobregat i els Trabucaires de Sant Andreu del Palomar, que donaran la benvinguda a l’entitat local al món trabucaire.

Les persones que vulguin assistir a l’acte han de reservar entrada a través del web elprat.koobin.cat/bateigdefoc. A més, es recomana accedir al recinte 15 minuts abans del començament de l’activitat. En cas contrari, l’organització podrà reassignar la localitat a una altra persona.

Entrevista al magazín ‘Planeta Prat’: