El Prat, a punt per a una excepcional Festa Major

Cultura incorpora nous espais per gaudir de l'àmplia programació de Festa Major, que començarà amb l'Esclat i el pregó, dues activitats que seran retransmeses en directe a elprat.tv
Dijous, 16 setembre 2021 · 17:02 hores ActualitatCulturaCultura popular

Actualitat
Cultura
Cultura popular

Comença el compte enrere per la Festa Major del Prat que serà un pas intermig entre la suspensió de l’any passat i una gran celebració com la que s’espera que pugui ser l’any que ve. De moment divendres de la setmana que ve es donarà el tret de sortida a quatre dia d’activitats que estaran totalment descentralitzades donat el context sanitari actual i sense fira. Totes les propostes aniran amb reserva prèvia que es podran aconseguir a partir de demà a les cinc de la tarda.

Pel departament de Cultura les diferents propostes que es van organitzar durant el mes de juliol amb actes de cultura popular i concerts entre d’altres, era una prova pilot per organitzar una Festa Major adaptada a les mesures restrictives per la pandèmia.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha organitzat una Festa Major descentralitzada en set espais amb activitats ben diferents i gairebé a l’hora per tal que no es produeixin grans aglomeracions. «Hem mirat de fugir dels espais habituals de Festa Major, com Renfe i Fondo d’en Peixo, que tenen una dinàmica determinada i que havíem d’evitar perquè la normativa no ho permet, i, per tant, hem anat a buscar altres espais menys habituals per descobrir-los, per ocupar-los i per creure’ns que qualsevol espai de la ciutat és un espai possible per qualsevol cosa», ha dit Rafa Milán, cap de Cultura de l’Ajuntament al magazín ‘Planeta Prat’.

Com a novetat, s’incorporen alguns centres escolars com a ubicació de referència: alguns concerts i propostes musicals es faran al pati de l’escola ‘Josep Tarradellas’, al pati de l’Escola ‘Bernat Metge’ es podran veure concerts de grups locals, espectacles d’humor i titelles; i al pati del ‘Jaume Balmes’ tindrem músiques, mostres artístiques i culturals d’entitats de la ciutat. L’oferta musical es complementa amb les bandes, grups tribut i boleros que es podran escoltar a la plaça Louis Braille.

D’altra banda, la Cirquera es trasllada a la plaça ‘Sant Jordi’ mentre que la cultura popular i tradicional es centralitzarà a la Grada de Cultura Popular’ que s’instal·larà a l’aparcament que hi ha a l’estació RENFE.

Esclat i pregó, en directe a elprat.tv

Serà un gran espai per gaudir de balls, danses, focs i música de les colles del Prat. De fet, serà l’espai que donarà el tret de sortida a la Festa Major del Prat 2021 amb el tradicional ‘Esclat’ que haurà de ser, això sí, estàtic i sense cercavila, i que precedirà el pregó, que anirà a càrrec de la investigadora de l’ Institut de Salut Global de Barcelona i Premi Ciutat del Prat 2014, Carlota Dobaño, que aplica els seus coneixements sobre immunologia a la recerca sobre la covid-19.

El pregó serà des de la plaça de la Vila on s’habilitaran seients i es podrà seguir a través d’una pantalla des de la Grada de Cultura Popular. A més, tant l’esclat com el pregó es podrà seguir per primer cop en directe a través de elprat.tv amb una programació especial d’inici de la Festa Major.

Recordem que totes les activitats seran gratuïtes a excepció de les obres del ‘Teatre L’Artesà’ que serà com és habitual l’espai per gaudir de les Arts en Viu. Això sí caldrà fer reserva prèvia a partir de demà a les cinc de la tarda al web de Festa Major que és www.elprat.cat/festa-major.

També a partir del 20 de setembre es podran recollir els tradicionals mocadors de festa als principals centres cívics i culturals del municipi.