Sant Cosme rebrà 173.000 euros de la Diputació per reforçar-ne la cohesió social

Dimecres, 15 setembre 2021 · 09:43 hores ActualitatSocietat

Actualitat
Societat

La Diputació de Barcelona destinarà prop de 2,5 milions d’euros al Pla de Barris durant els propers 3 anys. Serà a través de 13 projectes, entre els quals el Pla Estratègic de Sant Cosme 2020-2030, que pretenen crear comunitat i cohesió social, així com lluitar contra les desigualtats.

Sota el nom de Barris i Comunitats: motors de transformació social, cadascun dels municipis rebrà una subvenció de prop de 173.000 € per desenvolupar els seus plans, que seran particulars però amb un mateix rerefons.

En el cas del Prat, el pla consistirà en el suport a actuacions al barri de Sant Cosme i en la contractació de professionals, així com en promoure la formació i intercanvi de coneixements. En aquest sentit, s’incorporarà un equip per acompanyar a les persones des de la diversitat d’edats, gèneres o adscripció cultural i per al reforç de les relacions socials i el bon veïnatge.

L’Ajuntament del Prat forma part del projecte a través del Pla Estratègic 2020-30, que s’emmarca també en el Pla Estratègic de Sant Cosme 2020-2030. Programa de convivència, veïnatge i promoció sociocomunitària.

Entre la resta de projectes subvencionats hi ha la creació de l’oficina de rehabilitació i dinamització comunitària del barri de Ca n’Anglada de Terrassa; un projecte de transformació social i comunitària del barri del Fondo de santa Coloma de Gramenet; un espai de formació per a persones en risc d’exclusió del barri de Les Torres de Rubí; o una Plataforma Digital comunitària d’accés a la informació del barri de les Planes de l’Hospitalet de Llobregat.