La PTP i l’Ajuntament del Prat demanen impulsar el sector ferroviari com alternativa a l’ampliació de l’aeroport

L'entitat pel transport públic considera que cal substituir els vols de baix cost per trens, així com afavorir l'alta velocitat
Dimecres, 15 setembre 2021 · 17:37 hores ActualitatInfraestructuresSocietat

Actualitat
Infraestructures
Societat

L’Associació per la Promoció del Transport Públic demana crear un eix ferroviari regional d’alta velocitat com alternativa a l’ampliació de l’Aeroport del Prat, projecte al qual s’hi oposen. Així ho han defensat avui conjuntament amb l’Ajuntament del Prat en una roda de premsa al solar de l’Estació del Prat a partir d’un informe de Barcelona Regional que recull, entre altres propostes, substituir els vols de baix cost de la infraestructura -que suposen un 70% de tota l’operativa- per connexions en tren.

La PTP proposa, d’una banda, substituir aquells vols de curt i mig radi amb destinacions que estiguin a unes quatre hores en tren com són Saragossa, Madrid, València i Montpellier, però també amb una millor connexió ferroviària tant de freqüències com de tarifes. I d’altra banda, impulsar l’ús del tren nocturn amb destinacions que estiguin a una distància d’entre 8 i 14 hores que permetria enllaçar amb A Corunya però també altres capitals europees com Lisboa, París, Roma o Zuric. Es tracta de connexions que ja existien però que arran la pandèmia han desaparegut. “Aquests tipus de trajecte fa dècades eren molt importants i s’han anat reduint, encara més amb la covid.19. Però ara ja fem tard. Europa ja els està recuperant”, ha dit Adrià Ramírez, president de la PTP.

Aquestes són, segons l’entitat, les millors alternatives per alliberar espai de l’aeroport del Prat i que es pugui destinar a noves connexions intercontinentals. Segons l’informe de Barcelona Regional que va encarregar l’Ajuntament del Prat suposaria un volum de 40.000 vols anuals, un 10% del total de la infraestructura.

A més, la PTP també defensa una major interconnectivitat en alta velocitat amb els de Reus i Girona, proposta que, recordem, sí que s’impulsaria segons l’anunci de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el passat dimecres.

L’estació intermodal, projecte aturat des de 2008

Les propostes s’han presentat a l’esplanada davant de l’esquelet del que hauria de ser l’estació intermodal del Prat projectada el 2008 i que encara a data d’avui no té cap calendari d’obres ni de posada en marxa. Així mateix ho ha reivindicat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha acusat a AENA, ADIF i la Generalitat de reactivar el projecte.

«Això havia de ser l’estació intermodal des de 2008. Això ha desaparegut. Ni AENA ha tingut cap interès en mantenir la intermodalitat en el sector aeroportuari ni tampoc ADIF, tal i com va prometre el ministre De la Serna (PP) en el seu moment, ha tingut cap interès en connectar amb alta velocitat aquesta mateixa estació amb Atocha. Allò va quedar en res. I allò també eren molts llocs de treball i molta inversió», ha dit l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

Mijoler ha considerat que el futur de l’aeroport no s’ha d’abordar a la taula de diàleg d’avui entre el Govern espanyol i català sinó a la taula institucional que ha tornat a reclamar que es convoqui. Segons assegura, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no té previst fer-ho abans de l’aprovació del Document de Regulació Aeroportuària als Consell de Ministres de finals de mes. D’altra banda, ha reiterat la invitació a les autoritats perquè coneguin l’espai natural de La Ricarda que es veuria afectat en cas que s’ampliés la infraestructura.