Yolanda Díaz i Ada Colau visiten la Ricarda i celebren l’aturada del pla que la destruiria

Lluís Mijoler insisteix en la necessitat de crear un Pla de Protecció Especial per al Delta del Llobregat
Dijous, 9 setembre 2021 · 14:24 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Mijoler, Díaz i Colau, durant la compareixença davant la premsa havent visitat la Ricarda.

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

La vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, han visitat aquest matí l’espai protegit de la Ricarda, afectada pel projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat.

Aquesta és la primera visita als espais per part d’autoritats després de la invitació feta per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, a totes les administracions implicades en el projecte d’ampliació de l’aeroport per conèixer l’espai de la Ricarda.

Díaz, Colau i Mijoler han visitat la reserva natural de la Ricarda acompanyats pel doctor en biologia i director del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, CREAF, Joan Pino, qui els ha explicat la importància d’aquest espai protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000.

Una victòria que atura un desastre ambiental

Tant la ministra com l’alcaldessa i l’alcalde han coincidit en assenyalar que l’aturada de l’ampliació de l’aeroport del Prat és una victòria perquè la proposta d’AENA anava en contra dels compromisos mediambientals adquirits per l’emergència climàtica del propi Govern espanyol.

Ada Colau ha celebrat que s’hagi aturat un desastre que atemptava contra el bé comú no només del Prat i de l’àrea metropolitana, sinó del conjunt de Catalunya.

Per a Mijoler, “aquesta victòria no és el final del camí” i ha tornat a reclamar un Pla de Protecció Especial per al Delta del Llobregat.