L’alcalde del Prat celebra l’anunci de retirada del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, però demana mantenir totes les vies d’oposició obertes

“S’imposa el sentit comú i la pressió de les institucions davant l’opacitat i la pretensió de depredació sobre el territori”
Dimecres, 8 setembre 2021 · 20:50 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Mijoler, alcalde del Prat, compareix després de l'anunci del Govern de l'Estat

Actualitat
Economia
Infraestructures

Lluís Mijoler, alcalde del Prat, ha comparegut aquest vespre, just després del Ple Municipal, per valorar el gir inesperat que ha donat tot el debat sobre la possible ampliació de l’aeroport després de l’anunci sorpresa de la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Mijoler considera que la renúncia d’AENA a ampliar l’Aeroport del Prat “és una bona notícia”, però afegeix que “això encara no ha acabat”.

Per això ha exigit novament que es torni a convocar la taula institucional per part del Govern perquè la Generalitat “expressi clarament quin és el seu posicionament”.

“És una bona notícia, però això no ha acabat”

Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat

Respecte a les accions que hi ha previstes pels propers dies de mostra de rebuig al projecte es manté la visita que hi ha prevista per demà dijous 9 de setembre de la vicepresidenta segona i Ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, així com l’alcaldessa i presidenta de l’AMB, Ada Colau, a la reserva natural de La Ricarda que es veuria afectada per l’ampliació.

L’alcalde pratenc també considera que caldria mantenir la manifestació convocada per la Xarxa per la Justícia Climàtica, Zeroport i amb el suport de 300 organitzacions pel proper 19 de setembre així com altres protestes fins que s’aprovi el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) al Consell de Ministres previst a finals d’aquest mes i evitar així que “es tanqui l’ampliació a última hora des d’un despatx a esquenes de la ciutadania”.