El Govern de l’Estat no ampliarà l’aeroport del Prat

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, acusa a la Generalitat de “trencar el pacte” acordat a l’agost
Dimecres, 8 setembre 2021 · 20:51 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Raquel Sánchez, ministra de Transports, ha estat l'encarregada de fer l'anunci a la Subdelegació del Govern de l'Estat a Catalunya

Actualitat
Economia
Infraestructures

AENA renunciarà a la inversió prevista de 1.700 milions d’euros per l’ampliació de l’aeroport del Prat. Així ho ha anunciat aquest tarda en una breu compareixença sorpresa la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, atesa la manca de suport per part de la Generalitat malgrat l’acord signat entre els Governs català i espanyol el passat mes d’agost.

“Considerem que el pacte s’ha trencat per una pèrdua de confiança manifesta. I és impossible portar a bon terme un projecte de tanta envergadura com aquest sense tenir un suport nítid i sense fissures per part de la Generalitat”, ha dit Sánchez.

Durant la roda de premsa, la ministra s’ha mostrat sorpresa per la possibilitat que membres del Govern català assistissin a la manifestació convocada per la Xarxa per la Justícia Climàtica i Zeroport amb el suport de 300 organitzacions el proper 19 de setembre contra l’ampliació de l’aeroport.

En aquest sentit, la ministra ha assenyalat que es mantenen les inversions previstes en aquests dos aeroports així com les connexions en alta velocitat.