L’alcalde del Prat convida Pedro Sánchez a visitar la Ricarda

Mijoler envia una carta al president del Govern espanyol defensant l’espai natural de la Ricarda i el convida a assistir-h en una visita institucional
Divendres, 3 setembre 2021 · 09:26 hores ActualitatInfraestructuresSocietat

Actualitat
Infraestructures
Societat

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha convidat el president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, a visitar l’espai natural de la Ricarda, directament afectat per la proposta d’ampliació de l’aeroport d’AENA. Així ho ha fet a través d’una carta formal al cap de l’Executiu espanyol en aquest inici del curs polític on s’esperen novetats rellevants pel futur de la infraestructura, sobretot després de l’acord bilateral entre el Govern de l’Estat i la Generalitat de Catalunya per tirar endavant la proposta.

Al document, Mijoler fa una defensa ferma de l’espai natural i considera que la seva desaparició seria un «desastre ecològic irreversible» i un perjudici tant per a la ciutat com per a l’àrea metropolitana de Barcelona. «Representa el principal reservorio de biodiversidad de la zona, tratándose además de humedales, considerados por Naciones Unidas como uno de los ecosistemas principales a proteger», apunta.

“La destrucció de La Ricarda seria un desastre ecològic irreversible”

Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat

L’alcalde de la ciutat recorda que és un espai inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea i que és una Zona d’Especial Protecció com a infraestructura verda que ja està àmpliament amenaçada per la proximitat de l’aeroport, la intrusió marina i la regressió de la costa. En aquest sentit, critica que la proposta d’ampliació de l’aeroport va en contra de l’estratègia Agenda 2030 i les seves propostes de compromís pel clima, protecció ambiental i rellançament de l’economia sostenible. I aposta, com ja ha fet en reiterades ocasiones, en el ferrocarril com alternativa neta de transport front l’aviació, assenyalat pel darrer informe del Grupo Interdepartamental de Expertos sobre el Cambio Climático – IPCC, com un dels grans focus d’emissió.

Per tot això, Mijoler convida el president del Govern espanyol a visitar la Ricarda en un trobada perquè constati aquesta riquesa natural que exposa: «Estoy seguro de que no le defraudará la visita».