La consellera de Drets Socials visita la Fundació Rubricatus del Prat

Violant Cervera s'hi ha reunit amb la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual, Dincat, per tal de copsar les necessitats del sector
Divendres, 3 setembre 2021 · 11:24 hores ActualitatEntitatsSalut

Actualitat
Entitats
Salut

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha visitat aquesta setmana La Fundació Rubricatus de la nostra ciutat, on ha pogut conèixer les diferents iniciatives i projectes de l’entitat, així com tractar una de les preocupacions que afronta, com és l’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual. De fet, a La Fundació Rubricatus la consellera s’ha reunit amb representants de la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual, Dincat, per tal de copsar les necessitats i reivindicacions del sector: reducció de llistes d’espera, finançament de les empreses del sector i abordament de l’envelliment prematur de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Durant la reunió, la consellera ha assegurat que la Generalitat està compromesa amb el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacita, que ha d’abordar a nivell legislatiu i pressupostari les polítiques de suport a aquest col·lectiu.

Fons europeus

Justament, els fons europeus per a la recuperació, Next Generation, són un dels punts que Dincat considera essencials per tal d’avançar cap a un model de suport a la vida autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual. Cervera ha anunciat que la Generalitat destinarà 59 milions d’euros d’aquests fons europeus a noves tecnologies al servei de l’atenció a les persones amb dependència o discapacitat.

Llistes d’espera

A Catalunya hi ha 3.400 persones amb discapactitat intel·lectual pendents d’accedit a un pis assistit o a una residència, 200 de les quals al Baix Llobregat, mentre que més de 800 persones a tot el país esperen per entrar en un centre ocupacional. La reducció d’aquestes llistes d’espera és una de les prioritats per a Dincat.