La Segona Catalana més potablava comença a escalfar motors

Atlètic, Terlenka i Prat B ja han començat els entrenaments de pretemporada
Dilluns, 30 agost 2021 · 13:49 hores ActualitatEsportsFutbol

Actualitat
Esports
Futbol

La pilota ha començat a rodar pels tres equips pratencs de Segona Catalana. Atlètic Prat Delta, Terlenka i Associació Esportiva Prat B han iniciat la preparació d’una temporada que serà especial per al futbol territorial potablava: per primera vegada les tres entitats de futbol de la ciutat estaran representades a Segona Catalana, categoria que tornarà a la competició després de la cancel·lació de la passada temprada a causa de la pandèmia.

Atlètic Prat Delta

L’Atlètic Prat Delta ha tingut un inici de pretemporada accidentat. Amb els treballs de canvi de gespa que s’estan fent aquest estiu al camp del Julio Méndez, l’equip s’ha vist obligat a arrencar els entrenaments a la gespa de la pista d’atletisme Moisès Llopart del Sagnier, un obstacle que ha condicionat la presa de contacte de l’equip amb la nova temporada.

L’Atlètic Prat ha canviat considerablement respecte el de la passada campanya, amb una plantilla reforçada però que necessitarà un temps d’adaptació. “L’equip haurà de canviar molt l’estil de joc perquè les característiques de la plantilla han canviat considerablement”, comenta Sebastián Olalde, entrenador de l’Atlètic Prat Delta.

Club Barcelonista Terlenka

Creuant el Prat fins a l’Estruch, la nova temporada per al Terlenka és il·lusionant perquè significarà el debut real de l’equip a Segona Catalana, després de l’ascens de l’estiu del 2020 i que la passada campanya fos testimonial, amb només dues jornades disputades.

Amb la il·lusió d’estrenar categoria i provar realment quin és el potencial de l’equip a Segona, el Terlenka arrenca amb una plantilla molt consolidada i sense canvis com a les darreres temporades, malgrat dues baixes sensibles com són les de Nico i el porter Itiel. I amb la filosofia Terlenka al capdavant: prioritzar el jugador pratenc o format en les categories inferiors del club.

Per a Raúl Muñoz, tècnic del Terlenka, la plantilla “és continuista per la filosofia del club de no portar jugadors de fora de la ciutat o que no s’hagin format al club. Hem renovat a més del 90 per cent de la plantilla de l’any passat, pugem jugadors del juvenil i arriba Valdivia, que és un jugador que ja vam tenir al club. Sí que és cert que perdem peces importants com Nico o Itiel i tenim el dubte de Raúl Martos”.

Associació Esportiva Prat B

Finalment, l’equip nouvingut enguany a la categoria és l’Associació Esportiva Prat B, un conjunt que arrenca el nou curs amb la inèrcia de l’ascens assolit aquesta darrera temporada. El cos tècnic del Prat B ha dissenyat una plantilla bastant continuista, amb reforços importants al mig del camp i a la davantera, com destaca el seu entrenador, Miquel Àngel Motoso: “Han sortit 6 jugadors de l’any passat, però estem molt contents amb els fitxatges que hem fet, que reforcen la porteria, el mig del camp i la davantera, a més de dos jugadors que ens arriben des del juvenil”.

Sis derbis aquesta temporada

Després d’una temporada passada sense competició a la categoria, la Segona Catalana s’ha reestructurat. Els tres conjunts potablava han caigut al grup 2, amb equips potents de la comarca i desplaçaments complicats i llargs.

Els tres equips compartiran competició per primera vegada i els derbis agafaran protagonisme. Fins a sis derbis potablava hi haurà en aquest curs, alguns en les primeres jornades. Partits molt especials per als futbolistes potablava. “Els derbis eleven el nivell de l’equip i són molt importants, sobretot per als jugadors del Prat, que en tenim molts a la plantilla”, comenta Olalde de l’Atlètic Prat Delta.

Per al Terlenka, Raúl Muñoz sap que “els jugadors viuen molt els derbis, a tothom li agrada jugar-los perquè són especials, però els tècnics hem de tenir una visió més global. Seran partits bonics i perquè l’Estruch, el Sagnier i el Julio Méndez s’omplin”.

El tècnic de l’AE Prat B, Miquel Matoso, també destaca el paper de l’aficionat: “Serà molt emocionant per a l’afició tenir per primera vegada els tres equips en aquesta categoria. Tots tres tenen molt bon futbol i seran partits molt intensos”.

Enguany, la temporada oficial a Segona Catalana, grup 2, arrencarà el primer cap de setmana d’octubre. L’Atlètic Prat Delta visitarà el camp del Moja, el Prat B rebrà al Sant Andreu de la Barca, mentre que el Terlenka debutarà a l’Estruch davant del Sant Quirze.