El Departament d’Educació de la Generalitat ultima el nou curs marcat per la variant delta

Dijous, 26 agost 2021 · 11:27 hores ActualitatEducacióSalut

Actualitat
Educació
Salut

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya estudia flexibilitzar les quarantenes de tots els alumnes d’un grup bombolla quan hi hagi un positiu si el nombre de vacunats ho permet. D’aquesta manera, els estudiants a partir dels 12 anys que estiguin vacunats amb la pauta completa no haurien de fer quarantena si es detecta un positiu al grup bombolla. Així seria el nou curs que arrenca en poc més de dues setmanes i en el qual Educació està treballant.

La mascareta seguirà sent obligatòria a partir dels 6 anys i es mantindran els grups bombolla. Les línies bàsiques sobre aquest nou curs marcat per la variant delta es coneixeran la setmana vinent. Això sí, la voluntat és garantir la màxima presencialitat en totes les etapes educatives, amb grups de convivència estables. De moment, Educació i Salut treballen en algunes bases com ara que no es prendrà la temperatura a l’alumnat quan arribi a l’escola i que es podrà compartir el material escolar. A més al pati es podran trobar diferents grups bombolla, amb mascareta, i es mantindran les distàncies d’almenys un metre i mig a l’aula.

Les persones amb símptomes no podran entrar al centre i es ventilaran les aules amb ventilació natural preferentment. També s’assignaran places fixes als menjadors durant tot el curs, es podran fer activitats extraescolars i tots els centres educatius hauran de tenir un responsable Covid.