L’AE Prat es presenta davant l’afició en la recta final de la pretemporada

Posada en escena de la nova plantilla del conjunt pratenc en el setè amistós de preparació contra el Cornellà amb victòria potablava per 1 gol a 0
Dimarts, 24 agost 2021 · 12:15 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

L’AE Prat ha presentat davant l’afició la nova plantilla del projecte 21-22 per la propera temporada aprofitant el darrer amistós a casa de pretemporada.

Un nou curs que el conjunt pratenc afronta amb ingredients que li son de sobra coneguts: un pressupost molt ajustat i, com a conseqüència, una plantilla renovada de dalt a baix que ha hagut d’acomodar en unes poques setmanes de pretemporada.

El Prat es troba en la recta final de la pretemporada, ha disputat set dels vuit partits amistosos que tenia previstos, amb un balanç de dues victòries (contra Vilafranca i Cornellà), quatre empats (Gramenet, Manresa, l’Hospitalet i Castelldefels) i una sola derrota, davant l’Espanyol B, i amb una dinàmica clarament ascendent. “L’equip va de menys a més i encara hi ha jugadors que han de crèixer més, però dins del que és tornar a començar de zero una temporada, estem en molt bon camí, l’equip té actitud i qualitat”, explica Pedró Dólera, entrenador de l’AE Prat.

En quant a la plantilla, aquesta propera temporada continuen set jugadors respecte el passat curs: Carlos Craviotto, Héctor Rodríguez, Javi Martos, Adri Díaz, Carlos Guzmán, Alberto Padilla i Xavi Civil. Els altres 18 són, o bé, noves incorporacions o jugadors que pugen des del filial. El mercat potablava d’enguany ha estat similar en fons i forma al d’altres temporades, s’ha buscat jugadors de Tercera Divisió assequibles econòmicament parlant i amb capacitat de donar el salt. Per Dólera “penso que tenim un equip més polivalent, gent que pot jugar a més posicions i això sempre és una ajuda. Un equip jove, també, amb gairebé 10 jugadors sub 23”.

Una nova temporada amb novetats

La plantilla ja es va adaptant a les particularitats del curs 21-22, que no només està marcat novament pels efectes de la COVID, que seguirà ben present. El públic del Sagnier, de moment, no podrà ocupar la zona de lateral del camp, que està en ple procés de construcció de la nova graderia i que s’espera que estigui llesta cap a la segona part de la temporada. A més, el Prat estrenarà la nova Segona RFEF, la quarta categoria del futbol estatal, formada per 5 grups de 18 equips. Els pratencs estaran al grup tercer amb la resta dels equips catalans. Un grup amb canvis respecte altres temporades perquè els catalans han evitat els valencians i s’enfrontaran, finalment, als balears i aragonesos i, també, al Numància de Sòria. La competició, no per això, deixa de ser competitiva, perquè l’any que ve baixaran a Tercera gairebé un terç dels equips: els 5 cuers de cada grup i alguns dels pitjors sisens per la cua. “Els equips més potents han marxat i és una avantatge no enfrontar-se a Andorra, Cornellà, Llagostera o Barça B. Serà una temporada per consolidar-nos en una categoria que serà bonica”, explica el migcampista Alberto Padilla. Una temporada que per Pedro Dólera serà “difícil i si podem acabar el setè per la cua ja serà un èxit. Com sempre anirem setmana a setmana i lluitar fins l’últim segon”.

Nous capitans

Una novetat de pes la propera temporada serà el relleu a la capitania de l’equip que l’any passat va arrencar amb Uri Ricarte i va finalitzar amb ‘Putxi’. La marxa del ‘6’ deixa a Alberto Padilla com a nou capità de l’equip i propicia que jugadors com Guzmán, Héctor, Martos i Craviotto guanyin jerarquia al vestidor i formin el nou equip de capitans. Padilla, sobre la nova tasca al vestidor, destaca que “trobarem a faltar a Ricarte i Putxi perquè són jugadors semblants a mi al camp. És un orgull, però ho porto amb molta naturalitat”.

La presentació de l’equip ha estat emmarcada en el penúltim partit de pretemporada, la visita del Cornellà al Sagnier i últim partit de preparació a casa. El conjunt potablava ha guanyat per un gol a zero gràcies al gol de Pau Salvans a la segona meitat. Una victòria davant un rival de categoria superior que suposa una injecció de moral per afrontar el tram final de la pretemporada, el darrer amistós serà davant el Santboià a domicili, abans del debut en lliga, cap de setmana del 4 i el 5 de setembre al Camp d’Esports davant el Lleida Esportiu.