Espais perimetrats i aforaments limitats, l’alternativa per garantir una Festa Major segura

Cultura anuncia que enguany hi haurà Festa Major del Prat amb els actes clàssics adaptats al context actual de pandèmia. Al setembre es farà pública la programació definitiva
Dimecres, 28 juliol 2021 · 10:16 hores ActualitatCulturaFesta Major

Actualitat
Cultura
Festa Major

La Festa Major se celebrarà en diferents espais perimetrats distribuïts per la ciutat, evitant aglomeracions, amb aforament limitat i amb reserva prèvia d’entrada. El públic haurà d’estar assegut i sempre amb distància de seguretat entre persones.

Així ho ha anunciat avui l’Ajuntament del Prat després que el departament de cultura hagi treballat conjuntament amb entitats i grups de la ciutat per definir el model més adequat de festa major segons la situació sanitària prevista pel setembre. Segons el consistori, la programació comptarà amb actes clàssics de festa major, com gegants, grups de foc, colles dansaires o castellers, però també hi haurà el tradicional pregó, activitats esportives o els castells de focs artificials de fi de festa major.

Aquest darrer acte es farà com l’any passat, des de diferents punts de la ciutat per evitar aglomeracions i, a la vegada, permetre que tothom en pugui gaudir des de qualsevol indret del Prat. No faltaran tampoc altres activitats d’arts en viu i exposicions. Una programació que es desvetllarà a la tornada de vacances al web de festa major.

D’aquesta manera, la Festa Major d’enguany dona un pas més cap a la normalitat després que l’any passat el context sanitari obligués a la suspensió de la festivitat local. Finalment, es va recordar la participació de les entitats de la ciutat en aquest espai amb un emotiu vídeo realitzat per elprat.tv i uns castells de foc el dilluns de Festa Major.