Ja es coneixen les set propostes seleccionades a la convocatòria de projectes artístics d’Unzip 2021

La present convocatòria ha rebut enguany un total de 28 projectes
Dimecres, 21 juliol 2021 · 18:16 hores ActualitatCultura

Actualitat
Cultura

‘In-Sanctus’, de Susana Vílchez i Vanessa Alami, a la modalitat de Fotografia i Societat; ‘Terra de Canvi’, de Margherita Isola, a la modalitat Art al Barri; ‘Projectes sense nom’ d’Enric Escofet, a Audiovisual comunitari; ‘CAPIL·LARITAT: quatre accions rituals de canvi i pertinença’ de Ramon Roman Guimaraes, a Art i Educació; ‘Rescatant el patrimoni acústic del Prat’ de Ginebra Raventós i Emilio Marx a la modalitat Musica i territori; ‘Otra puta mierda de exposición’ de @Otraputacuentadedibujos, a la modalitat Exposició; i ‘Resilencias’ del col·lectiu El Desván (Alex Panda i Marta Mouns) a Projectes Audiovisuals. Aquestes són les set propostes seleccionades a la convocatòria de projectes artístics / Unzip 2021 que aquest dimarts s’han donat a conèixer.

Així ho ha la Comissió de Selecció després de dues fases de valoració on han participat les direccions dels nodes del programa d’arts visuals i altres professionals, plataformes i projectes independents després que es presentessin inicialment fins a 28 projectes. A més, en paral·lel, els projectes presentats en la modalitat Exposició han participat del procés del Laboratori LAIKA, Llançadora de projectes.

Ara, els projectes seleccionats es començaran a desplegar a partir del setembre, segons explica l’entitat, per aproximar a la ciutadania la necessitat de projectar i construir col·lectivament un futur i un nou model sociopolític i econòmic que ho faci possible dins el context de crisi ecològica que vivim.

Els projectes parlen de les relacions entre passat i present amb temes de màxima actualitat com el feixisme, la relació entre l’ésser humà i el seu entorn natural, sobre sobirania alimentària, de la cura i els feminismes a través de les plantes o de la capacitat de generar imatges crítiques i icòniques que ens parlin sobre qüestions de gènere.