La Casa Gomis acull demà un debat multidisciplinar sobre l’ampliació de l’aeroport

Unes 300 persones han conegut aquesta joia arquitectònica a través de les visites organitzades per Porta del Delta aquest any
Dilluns, 19 juliol 2021 · 15:54 hores Art i dissenyInfraestructures

Art i disseny
Infraestructures

Arquitectura, economia i medi ambient. Aquests seran els tres pilars del debat multidisciplinar que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza, demà, a les 18 hores, a la Casa Gomis, joia arquitectònica del racionalisme català, reconeguda recentment com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Segons l’entitat, l’objectiu del debat és generar un espai constructiu que permeti conèixer, amb la mirada de diferents experts, quins són els factors que influeixen en què sigui un projecte de grans implicacions territorials i de mobilitat pel futur de Catalunya. Moderat pel vicedegà del COAC, Guim Costa, participaran Miquel Puig Raposo, economista; Miquel Sodupe Roure, arquitecte, expert en Planificació i Gestió Urbanística; Josep Maria Carrera Alpuente, arquitecte, redactor del Pla Territorial; Imma Jansana, arquitecta i paisatgista; Anna Zahonero Xifré, biòloga i Màster en Arquitectura del Paisatge.

El debat es podrà seguir a través del canal de Youtube del COAC, que emetrà l’acte en directe des de la Casa Gomis, espai ubicat al cor de La Ricarda i, per tant, directament amenaçat també per la proposta d’ampliació de la tercera pista del Prat. Un espai que, segons fonts municipals, ha comptat amb la visita de gairebé 300 persones a través de les visites organitzades per Porta del Delta en el que portem d’any.

Projectada per Antoni Bonet, la Casa Gomis va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Monument Històric. És un dels elements arquitectònics més importants del Prat amb aquesta coberta en volta de 9 metres, inspirada en la volta catalana, però amb criteris moderns. L’edifici destaca per les seves formes geomètriques quadrades, amb espais diàfans, però, també, per la seva harmonia amb l’entorn. De fet, el jardí i el bosc de pins del voltant també van ser inclosos en la declaració d’interès nacional de la Generalitat de Catalunya i forma part de la Xarxa Natura 2000. La podeu conèixer més al següent reportatge de elprat.tv: