CB Prat i AE Prat preparen la propera temporada

Divendres, 16 juliol 2021 · 12:20 hores ActualitatBàsquetEsports

Entrenament de l'AE Prat

Actualitat
Bàsquet
Esports

Els dos principals equips de bàsquet i futbol de la ciutat, el Club Bàsquet Prat i l’Associació Esportiva Prat, ja tenen la mirada posada en la propera temporada.

Vinculació amb el Joventut de Badalona

Aquest dijous s’ha oficialitzat l’acord de vinculació entre el Club Bàsquet Prat i el Joventut de Badalona per a la propera temporada. Serà el 16è curs d’acord entre els dos clubs, on els de Badalona proporcionen l’entrenador del primer equip del Prat i entre les dues coordinacions es decideix el nombre de jugadors vinculats i cedits. Un cop coneguda la vinculació, s’haurà de fer públic qui serà l’entrenador i els membres de la plantilla de cara a la temporada a la LEB Or, un cateogira que des d’aquest dijous també té calendari.

Calendari de la LEB Or

La competició s’iniciarà el 8 d’octubre i constarà d’una lliga a dues voltes amb 18 equips que enguany formaran un únic grup. La lliga regular acabarà el 20 de maig de 2022 per donar pas als play-off. Per pujar a ACB es faran eliminatòries de quarts de final, mentre que les semifinals i la final es jugaran en format de final a 4. El primer ascendit serà el campió de la lliga regular i la segona plaça d’ascens a ACB sortirà del play-off.

El CB Prat arrencarà la LEB Or a casa i, per tant, debutarà al pavelló Joan Busquets, rebent al Palencia Baloncesto, mentre que a la segona jornada el primer desplaçament serà ben a prop, a Fontajau, davant el Bàsquet Girona. El segon desplaçament també serà proper, a Barris Nord contra el Força Lleida, i el tercer serà un d’especial, contra Estudiantes al WiZink Center de Madrid.

Pretemporada de l’AE Prat

El primer equip de l’Associació Esportiva Prat ja ha començat a rodar. Aquest dijous ha iniciat la pretemporada al Municipal Sagnier amb el primer entrenament. Ha estat la primera presa de contacte de la nova plantilla amb el cos tècnic en una preparació que enguany serà llarga: set setmanes d’entrenaments i amistosos per arribar amb òptimes condicions a l’inici de la lliga a la Segona Divisió el 5 de setembre.

Aquestes primeres setmanes de pretemporada, encara sense partits amistosos, seran d’adaptació de la nova plantilla. Recordem que la Secretaria Tècnica del club ha fet enguany 7 renovacions i fins a 15 fitxatges, per tant, torna a ser una plantilla molt nova. En l’apartat de baixes s’han donat 15 respecte l’equip de la passada temporada. Enguany, a la porteria hi seran Carlos Craviotto i Gerard Font; de defenses estaran: Javi Martos, Héctor Rodríguez, Pau Rosales, Yayá Sidibé, Toni Cunill, Roger Escoruela, Lucas Pariente i Genís Blasco. Al mig del camp tindrem a Alberto Padilla, Adri Díaz, Carlos Guzman, Omar Monterde, Yeray Sabariego i Miki Puerto. La davantera estarà formada per Xavi Civil, Kuku, Joan Grasa, Adri Rivas i Guillem Naranjo.