Un documental de David Airob mostra el pas d’un pratenc amb covid per l’UCI de Bellvitge

Vol ser, sobretot, un missatge d'agraïment al personal sanitari
Divendres, 9 juliol 2021 · 13:16 hores ActualitatCinemaCultura

Actualitat
Cinema
Cultura

L’auditori del Cèntric va acollir ahir al vespre la preestrena del curt documental “103”, de David Airob i José Bautista. Es tracta d’un curt que narra l’experiència de l’arquitecte pratenc Fernando Domínguez durant els 18 dies que va passar ingressat a l’Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital de Bellvitge a causa de la covid. 103 és el número de l’habitació on Domínguez va passar incomptables hores i on el propi temps semblava perdre qualsevol significat.

El curt reflexiona sobre les paraules plasmades per Domínguez durant la seva convalescència en una carta de 18 pàgines on agraeix la professionalitat i dedicació de tot el personal de l’hospital que el va atendre, però on sobretot en ressalta la humanitat. I precisament “103” recull aquest testimoni i fa un homenatge a la sanitat pública i a la pròpia vida.

La preestrena del film ha anat acompanyada d’un col·loqui conduit per la periodista pratenca Marta Casals amb Airob, el mateix Fernando Domínguez i Anna Vera, infermera de l’UCI de Bellvitge. Aquest format ha permès expressar amb més contundència, si cap, el missatge d’agraïment a les persones que han estat en primera línia contra la covid-19 i, en especial, aquelles que van passar per aquella habitació 103 on estava en Fernando.

El documental també vol evitar que caigui en l’oblit l’esforç immens que va fer el personal dels hospitals i centres de salut en un moment on les condicions materials i laborals van ser insuficients davant l’esclat sobtat de la pandèmia.

Noves projeccions

El documental “103” es podrà tornar a veure dilluns al Cèntric, amb 4 passis a partir de les cinc de la tarda. El curt es presenta ara a diversos concursos i certàmens cinematogràfics.

Exposició “Hores (tristes) de Prat”

La pandèmia ha suposat uns moments difícils i dolorosos per a moltes famílies que han patit la covid o han perdut éssers estimats, moments que han quedat retratats a l’exposició “Hores (tristes) de Prat”, obra del mateix fotoperiodista David Airob i que es pot visitar a la plaça de Catalunya, davant del Cèntric Espai Cultural, fins al 3 d’octubre.