Gerard Puigoriol i Gerbert Martí, rebuts per l’alcalde Mijoler

Els capitans del CB Prat i l'AE Prat marxen a altres clubs per poder conciliar la vida familiar amb la laboral
Divendres, 9 juliol 2021 · 14:27 hores ActualitatBàsquetEsports

Actualitat
Bàsquet
Esports

Gerard Puigoriol “Putxi” i Gerbert Martí, que aquesta darrera temporada han estat capitans de l’Associació Esportiva Prat i del Club Bàsquet Prat, respectivament, han rebut, aquest dijous, l’homenatge de la ciutat a la seva trajectòria.

L’Ajuntament els ha brindat una recepció oficial al saló de plens, amb la presència, a banda dels dos jugadors, dels presidents de les dues entitats, Luis Quiñonero (AE Prat) i Arseni Conde (CB Prat), i els representants del consistori, l’alcalde, Lluís Mijoler, i la regidora d’Activitat Física i Esports, Débora García.

Putxi, un imprescindible

Putxi ha estat sis temporades a l’AE Prat, la darrera com a capità del primer equip. El manresà ha estat un dels jugadors més importants del conjunt, home imprescindible pel cos tècnic i un dels futbolistes més estimats per l’afició potablava. Putxi ha jugat un total de 218 partits oficials amb la samarreta del Prat, 85 d’ells han estat a Segona B i 106 a Tercera Divisió, amb un gol en aquestes sis temporades.

Gerbert, 12 anys al club

Per la seva banda, Gerbert Martí ha estat 12 anys al CB Prat, 11 temporades en dues etapes diferents. Un jugador que va arribar procedent del bàsquet formatiu del Joventut de Badalona com a vinculat i que després va passar a ser jugadors propi del Prat. Tret d’una petita sortida d’una temporada al River Andorra, Gerbert ha estat un home de club, sent el capità del primer equip en els darrers anys. És el jugador amb més partits oficials vestint la samarreta potablava en la història del club, amb 326 partits, 305 d’ells a les lligues LEB (Plata i Or) i 21 a les Lligues Catalanes. Supera amb escreix els seus perseguidors, Roger Vilanova amb 161, Àlex Ros ‘Piru’ amb 159 i l’actual segon capità Marc Blanch “Kitus” amb 144.

Un pas al costat

Tots dos jugadors han decidit aquest estiu fer un pas al costat en la seva carrera esportiva. La dificultat per conciliar la vida professional i familiar amb l’esportiva els ha dut a prendre aquesta decisió. I és per això que Putxi ha fitxat pel Manresa de Tercera Divisió i torna al club on es va formar, mentre que Gerbert també jugarà al costat de casa i s’incorporarà a la Unió Esportiva Mataró de la lliga EBA.

Sense precedents

Aquesta ha estat la primera vegada que l’Ajuntament fa aquest tipus de reconeixement a esportistes per les seves trajectòries, més enllà dels èxits assolits. I s’ha volgut destacar el paper important que han tingut als seus clubs com a jugadors i la implicació amb la ciutat, tot i no ser pratencs. Es tracta de dos referents per als més joves.

Tots dos han signat al el llibre d’honor de la ciutat i han rebut un medalló amb una representació artística del terme municipal del Prat -disseny de l’escultor Manel Álvarez-.