Comissió Europea: “Tots els canvis han de ser cap a un transport més sostenible”

El Cèntric acull un acte sobre el futur de l'aeroport del Prat
Dimecres, 23 juny 2021 · 12:52 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Actualitat
Economia
Infraestructures

La Comissió Europea (CE) ha recordat que totes les polítiques respecte als aeroports han d’anar en sintonia amb l’Estratègia de Mobilitat Sostenible, Intel·ligent i Resilient del 2020, així com amb el Pacte Verd Europeu que preveu la neutralitat climàtica per al 2050.

Així ho ha assenyalat Dominik Piotrowski, responsable d’aeroports i afers econòmics de la CE, en l’acte celebrar ahir al Cèntric, organitzat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona sobre el futur de l’aeroport del Prat.

«No podem tornar al que hi havia, hem de tornar a una situació que sigui millor […] Revisar la xarxa transnacional europea, veure com podem garantir canvis modals en el ferrocarril que també beneficiïn els aeroports»

Dominik Piotrowski

A l’acte també hi van participar persones expertes en temes aeronàutics i de transport aeri, que van alertar de les conseqüències de la futura congestió del trànsit aeri, que provocarà una selecció natural de les destinacions. També van destacar el paper que hauran de tenir els aeroports de Reus i Girona com a complements al del Prat, per tal de configurar un sistema aeroportuari català. També van proposar alternatives viables per ampliar la capacitat de la infraestructura pratenca sense necessitat d’allargar la tercera pista.

L’exalcalde del Prat, Lluís Tejedor, va prendre la paraula per reivindicar la importància hídrica que té el delta del Llobregat.