Europa recorda que l’ampliació de l’aeroport hauria de respectar directives ambientals molt restrictives

Espanya ha enviat a Brussel·les, gairebé un mes fora de termini, la carta en resposta als requeriments sobre la manca de compensacions per l'anterior ampliació de l'aeroport
Divendres, 11 juny 2021 · 13:32 hores ActualitatGeneralSocietat

Estany de la Ricarda

Actualitat
General
Societat

La Comissió Europea recorda que qualsevol ampliació de l’aeroport del Prat hauria de respectar les directives d’Hàbitats i d’Aus, segons han confirmat fons comunitàries a elprat.ràdio. La Comissió Europea no es posiciona de moment sobre el projecte plantejat per AENA, atès que no ha rebut cap proposta en ferm, però sí assenyala que qualsevol modificació de les zones naturals del delta del Llobregat protegides per la xarxa europea Natura 2000 ha de fer-se d’acord amb la legislació vigent, molt restrictiva des del punt de vista ambiental.

Interès públic de primer ordre

La directiva d’Hàbitats preveu, en el seu article 6.4, que per alterar un hàbitat natural només es poden al·legar consideracions relacionades amb la salut, la seguretat pública o aquelles relacionades amb un “interès públic de primer ordre” i sempre prèvia consulta a la Comissió Europea.

Compensacions pendents

De fet, en aquests moments, la institució comunitària està avaluant la resposta que Espanya va enviar, a mitjans de maig -amb gairebé un mes de retard- a la carta de requeriment que es va enviar des de Brussel·les. La missiva, prèvia al procediment d’infracció, denunciava el continu deteriorament del delta del Llobregat, l’incompliment de les mesures compensatòries de l’anterior ampliació de l’aeroport i reclamava augmentar la Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA). Aquesta qüestió podria acabar davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Tot seguit podeu escoltar l’Informatiu Migdia d’elprat.ràdio on es parla de tota aquesta qüestió.