La primera taula institucional per abordar el futur de l’Aeroport del Prat serà dilluns 14 de juny

Mijoler: «Tenim altes probabilitats de que Europa mai consenteixi l’ampliació de la tercera pista per motius tècnics i jurídics»
Dijous, 10 juny 2021 · 19:54 hores ActualitatGeneralInfraestructures

L'ampliació de la tercera pista acabaria amb aquesta joia natural del Delta del Llobregat

Actualitat
General
Infraestructures

La Generalitat de Catalunya ha convocat formalment l’Ajuntament del Prat el pròxim 14 de juny a la que serà la primera taula institucional per abordar el futur de l’Aeroport del Prat, tal i com va anunciar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el passat 1 de juny.

Així ho ha confirmat als micròfons de elprat.ràdio l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que arriba a aquesta cita amb la voluntat de traslladar els arguments del consistori a la resta d’actors implicats i amb la confiança en Europa que impedirà aquest projecte: «Aquesta taula és un intent d’arribar a un consens polític, però sobretot sabem que tècnica i jurídicament tenim una alta probabilitat que Europa mai consenti l’ampliació de la tercera pista», ha dit Mijoler a l’espai polític del Contrasenyes.

“No podem prendre decisions econòmiques i d’inversions tenint en compte només el valor econòmic de les mateixes. El valor ambiental ha d’estar per sobre”

Lluís Mijoler, alcalde del Prat

En aquest sentit, Mijoler valora positivament les primeres paraules del president Aragonès respecte la proposta d’Aena a la primera sessió ordinària del Parlament de Catalunya. En resposta a preguntes de la CUP i PSC, el president del Govern va prioritzar el debat climàtic a l’hora de plantejar el model econòmic i d’infraestructures entorn l’aeroport, un posicionament que per Mijoler és també una «evidència»: «No podem prendre decisions econòmiques i d’inversions tenint en compte només el valor econòmic de les mateixes. El valor ambiental ha d’estar per sobre», ha dit.

A les portes de noves “accions” contra l’ampliació

Mijoler critica que Aena encara no hagi fet arribar formalment la proposta i considera que menteix quan parla de les compensacions. Per tot, avança que fins ara han estat prudents, però que després de la primera taula institucional de dilluns donaran més detalls sobre «accions i comunicacions» en contra de l’ampliació de la tercera pista.

La taula arriba just després que el Consorci per la Protecció i Gestió dels Espais Naturals alerti que l’ampliació de la tercera pista amenaça el Delta del Llobregat en la seva integritat, especialment, La Ricarda, una joia natural “única i irreproduïbles” per ser un ecosistema viu des de fa més de 300 anys.