La Cooperativa Agrícola serveix més de 350.000 quilos de Carxofa Prat a botigues i restaurants

Aquesta xifra representa una disminució de 6.000 quilos respecte l'any passat
Dijous, 3 juny 2021 · 09:54 hores Gastronomia

Gastronomia

La Cooperativa Agrícola del Prat ha tancat la temporada de Carxofa Prat amb més de 350.000 quilos servits a botigues i restaurants. Aquesta dada representa una disminució de 6.000 quilos de carxofes respecte a la temporada anterior. Una disminució que, tal com assegura el gerent de la Cooperativa Agustí Serrano, «s’explica pels problemes que han registrat moltes soques de la planta, afectades per fongs».

Aquestes dades corresponen únicament a les carxofes servides pels pagesos a la Cooperativa Agrícola del Prat. A les xifres globals cal sumar les de Carxofa Prat conreades pels pagesos i venudes a les pròpies botigues.

Amb tot, enguany s’ha repetit la campanya ‘#MengemCarxofa que ha fomentat el consum d’aquest producte pratenc a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. De fet, la presentació de la campanya de la carxofa es va escenificar enguany de manera conjunta en un acte a Can Comas on van participar tant les cooperatives agràries del Prat i Sant Boi com els Ajuntaments de les dues ciutats conjuntament, amb la presència també de l’alcaldessa de Barcelona i presidenta d’AMB, Ada Colau, en el marc de la capitalitat mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona per 2021.

Aquesta col·laboració entre les dues cooperatives es va repetir al llarg de la temporada amb una iniciativa solidària que va permetre entregar 5.700 quilos de carxofes a tretze residències de gent gran al Baix Llobregat i L’Hospitalet.