Els concerts en directe guanyen terreny a la pandèmia

El segon concert de l'EntreJAZZats i el Concert de Primavera de l'Escola d'Arts en Viu han portat, aquest cap de setmana, música en directe a La Capsa i el Cèntric
Diumenge, 16 maig 2021 · 17:35 hores CulturaMúsica

Cultura
Música

Les bones dades epidemiològiques i el context de desescalada vigent es deixen notar a les places i equipaments culturals on progressivament es consoliden els concerts en directe. I prova d’això és aquest cap de setmana al Prat.

A ritme de jazz, Irene Reig Quintet ha fet gaudir a l’entorn de La Capsa amb el seu concert del cicle ‘EntreJAZZats’, organitzat conjuntament amb el Cèntric Espai Cultural i el suport de l’Escola d’Arts en Viu.

Irene Reig, compositora i saxofonista, és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz. Amb una llarga trajectòria, ha publicat diferents discs amb un gran nombre de formacions.  Energia, passió i espontaneïtat és el que trobem en el seu repertori de temes originals al costat de versions pròpies dels clàssics del bop i hardbop.

Aquest cicle ha omplert el mes de maig de diferents propostes, tant concerts com xerrades i un documental, tot al voltant del món jazzístic. Després del concert de Pere Miró & Marc Ferrer Trio al Cèntric, el concert d’Irene Reig ha estat l’últim d’aquest cicle que finalitzarà el 21 de maig. Abans, però, el pròxim dijous 20, a les 18:30 hores, al Cèntric, es celebrarà la tercera i última xerrada divulgativa amb ‘Iniciació al jazz: De Nova York a Kingston via Nova Orleans’.

Concert de Primavera de l’Escola d’Arts en Viu

Precisament al Cèntric, amb l’objectiu de trepitjar escenari i fer música amb públic en directe, l’Escola d’Arts en Viu ha celebrat aquest cap de setmana el Concert de Primavera, on part dels i les estudiants de l’entitat han pogut mostrar tot el seu talent amb l’acompanyament del personal docent. Tot plegat en el segon concert que organitzen després de la pandèmia i que buscar consolidar progressivament les actuacions en directe.

En total han estat set músics, majoritàriament estudiants de música moderna, que han tocat una o dues peces amb instruments de vent, la guitarra o el cant. Un concert que arriba mesos després de poder recuperar la presencialitat a l’Escola i començar a tornar a la normalitat. En aquest sentit, l’escola ja planifica nous concerts per l’estiu, així com la pròxima temporada. Per formar-no part, el període de preinscripcions començarà el 25 de maig.