L’AE Prat crea una fundació per garantir el futur del futbol base

La nova entitat tindrà equips femenins i inclusius
Divendres, 14 maig 2021 · 09:28 hores ActualitatEsportsFutbol

Moment de la signatura de creació de la fundació, amb M. Ángeles García (tresorera), Miki Narváez (president) i Manuel Martín (secretari). (Foto: AE Prat)

Actualitat
Esports
Futbol

L’Associació Esportiva Prat ha creat una fundació privada amb l’objectiu de garantir la pervivència del seu futbol base, davant la incertesa del futur del club, que ha de transformar-se en societat anònima esportiva i necessita un inversor que el compri.

Futbol femení, inclusiu i més
La fundació de l’AE Prat vol seguir l’estela iniciada per altres clubs pratencs, com el Terlenka i l’Atlètic Prat Delta, i crearà equips femenins i inclusius (per a infants amb diversitat funcional). “Volem parlar amb aquests clubs, que en aquest àmbit ens porten avantatge, i això és una autocrítica que hem d’assumir”, reconeix Miki Narváez, directiu de l’AE Prat i president de la nova fundació, entitat que també impulsarà campanyes solidàries, subvencionarà part de les quotes de les famílies dels infants i preveu oferir formació per a entrenadors. Una fundació, a diferència d’una societat anònima esportiva, té avantatges fiscals i pot rebre subvencions públiques.

Tant el club (futura societat anònima) com la fundació tindran equips base, però aquesta darrera prioritzarà els valors per sobre de la competitivitat . “Tothom jugarà, independentment de la seva vàlua esportiva”, explica Narváez. Alguns equips de futbol base del club passaran a la fundació i altres s’hi quedaran, però tots ells seran coordinats conjuntament.

En busca d’un inversor que compri el club
Abans de la pandèmia, l’AE Prat va rebre diverses ofertes de compra, però van ser rebutjades perquè no arribaven al mínim desitjat per la directiva del club. Actualment, el procés de conversió en societat anònima està paralitzat a causa de la crisi, però s’ha de reprendre. “No malvendrem un club amb 75 anys d’història”, adverteix Narváez.

Entrevista a elprat.radio
Tot seguit podeu escoltar l’entrevista concedida per Miki Narváez al programa El Prat Esports de l’emissora municipal.