Les entitats de cultura popular del Prat es comencen a reactivar

Grups com castellers i dansaires tornen als assajos, prenent mesures de seguretat i amb la vista posada en el retorn als carrers
Dilluns, 10 maig 2021 · 10:24 hores CulturaCultura popular

Assaig de la canalla dels Castellers del Prat, al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa, divendres passat.

Cultura
Cultura popular

Després de llargs mesos d’aturada a causa de la pandèmia de covid-19, les entitats de cultura popular i tradicional del Prat comencen paulatinament a reprendre la seva activitat, de moment portes endins.

Castellers del Prat
Els Castellers del Prat, per exemple, ja van reprendre els assajos divendres passat al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, de moment només amb la canalla. La colla segueix les restriccions que marca la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, com grups bombolla d’un màxim de 20 persones, assajos de no més d’una hora a la setmana, prohibició –de moment- de tancar pinyes…

La colla pratenca mira ara de recuperar la pràctica i habilitat dels infants, que han crescut i han perdut capacitats, mentre mira de buscar nens i nenes petites que s’hi puguin incorporar. Pel que fa a la possibilitat de tornar a fer castells a plaça, calculen que fins a principis de 2022 no serà possible. L’objectiu, difícil a curt i mitjà termini, serà tornar a fer castells de 7, nivell al qual van arribar abans de la pandèmia.

La Nau comença a moure’s
Una altra entitat pratenca que ha tornat als assajos són els Picacrestes i les seves danses tradicionals, que esperen poder treure ben aviat al carrer. El món geganter encara no pot fer trobades a la manera tradicional, però sí que poden participar en mostres.

El president de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat, El Nus, José Luis Auñón, explica que “totes les entitats tenen moltes ganes de recuperar l’activitat, i aquí a la Nau, seu del Nus, veiem que les coses es tornen a moure”.

Entrevistes a elprat.radio
Tot seguit podeu escoltar dues entrevistes emeses la setmana passada a l’emissora municipal, una amb els Castellers del Prat i una altra amb José Luis Auñón.