El Sagnier afronta la gran transformació: de camp de futbol a estadi

A mitjans de maig començarà la construcció d'una nova graderia lateral coberta, primera fase d'una metamorfosi total de la instal·lació
Divendres, 30 abril 2021 · 08:29 hores ActualitatEsportsFutbol

La graderia lateral del Sagnier, petita i provisional, se substituirà per una de nova, coberta i amb capacitat per a 765 localitats.

Actualitat
Esports
Futbol

El camp municipal de futbol del CEM Sagnier, construït als anys 70 i poc canviat des d’aleshores, se sotmetrà a una gran transformació que el convertirà en un estadi amb graderies cobertes tot al voltant del terreny de joc i amb capacitat per a 2.041 localitats.

L’Ajuntament del Prat ha programat aquest ambiciós pla de transformació per fases, a fi de no interferir en les activitats esportives que s’hi fan -el camp és la seu de l’Associació Esportiva Prat de futbol-.

La primera fase de les obres començarà a mitjans de maig i durarà mig any. Consistirà a substituir l’actual graderia del lateral, petita i provisional, per una de nova, coberta i amb capacitat per a 765 seients. A la part inferior es construiran dos lavabos -uns serveis molt demandats pel públic- i un magatzem. Aquesta graderia s’anirà ampliant paulatinament fins arribar a rodejar tot el camp de futbol. D’aquesta manera, l’estadi municipal quedarà homologat a les instal·lacions on juguen altres equips de futbol de categories similars a l’àrea metropolitana.

En fases posteriors també està prevista la construcció d’un nou edifici de serveis, entre el camp de futbol 11 i el de futbol 7, amb vestidors, bar, despatxos, sales polivalents, gimnàs, sala de premsa, etc.

Altres millores en les instal·lacions esportives municipals
L’Ajuntament també preveu fer diverses millores en altres equipaments esportius municipals. Així, la gespa artificial del camp de futbol del CEM Julio Méndez, força malmesa, se substituirà per una de nova durant el proper mes d’agost.

Nou patinòdrom al parc Nou
Un altre projecte important és la construcció d’una nova pista de patinatge de velocitat, ja que l’actual, situada al CEM Estruch, ha quedat envellida i, a més, no fa les mides reglamentàries. El nou patinòdrom, que tindrà 200 metres de corda, es construirà al parc Nou, on actualment hi ha el camp de futbol de terra. Aquesta serà una instal·lació de referència a Catalunya en l’àmbit del patinatge de velocitat. Les obres començaran a l’abril de l’any vinent i tindran una durada aproximada de 10 mesos.

Ampliació i millores al CEM Estruch
El trasllat de la pista de patinatge del CEM Estruch permetrà, en un futur, ampliar aquest equipament, que necessita més sales d’activitats, vestidors, etc.

També al CEM Estruch, el frontó 1, que ara acull una pista de bàsquet, es cobrirà i esdevindrà un petit pavelló polivalent. El frontó 2 es mantidrà tal com està ara.

Entrevista a elprat.radio
Tot seguit podeu escoltar l’entrevista que la regidora d’Esports, Débora García, i la cap d’Esports de l’Ajuntament, Olga Asensio, han concedit a l’emissora municipal per parlar de totes aquestes obres als equipaments esportius de la ciutat.